JAVORINA oslavuje medzinárodný úspech – inovatívna posteľ SOFT získala prestížne ocenenie German Design Award 2024

JAVORINA celebrates international success - the innovative SOFT bed wins the prestigious German Design Award 2024

Prémiová nábytkárska značka JAVORINA oslavuje významný míľnik pri príležitosti svojich nedávnych 75. narodenín. Táto slávnostná udalosť prichádza s novinkou v podobe postele SOFT, ktorá práve získala prestížne ocenenie „German Design Award 2024“ za svoju inovatívnu konštrukciu a jemný, sofistikovaný dizajn. Cenu si prevezme šéfdizajnér značky Leo Čellár 26. januára 2024.


„Je to ocenenie celoživotnej práce Lea Čellára, ktorý Javorinu za posledných 25 rokov dotiahol na špičku, čo sa týka dizajnu a kvality. Tá cena ale patrí všetkým ‚Javorinčanom', ktorým ďakujem za ich skvelú prácu. Ocenenie German Design Award týmto predznamenáva naše plány na expanziu do zahraničia a znovuzrodenie Javoriny ako európskej značky,“ dodáva Petr Rokůsek – nový majiteľ a vizionár, ktorý do firmy vstúpil minulý rok v júni.


Postele SOFT predstavujú najnovší úspešný produkt Javoriny, vyznačujúci sa spojením čalúneného čela s dubovým rámom. Leo Čellár, ktorý stojí za jej návrhom, vysvetľuje: „Mäkké línie čela postele vyvolávajú pocit súkromia a jemnosti. Táto kombinácia s pevným dreveným rámom a integrovaným dubovým roštom je na trhu výnimočná a ponúka nielen pohodlie, ale aj nevšedný estetický dojem.“

 

javorina-postel-soft

 

Jedným z významných prvkov postele SOFT je integrovaný dubový rošt, ktorý vyhovuje trendu vyšších a ťažších matracov. Toto riešenie umožňuje ľahšiu manipuláciu s matracom a uľahčuje prezliekanie prestieradiel a súčasne prispieva k celkovému komfortu pri spaní. Elegantne tvarované nohy postele, vyrobené z masívneho dubového dreva, dodávajú posteli organický a jemný vzhľad. Ich tvaroslovie inšpirované prírodou sa prelína s rámom postele, ktorý zaručuje úžitkovosť pretrvávajúcu po celé generácie.


javorina-konstrukcia

Posteľ SOFT je dostupná v troch odtieňoch dubového dreva (natur, white, coffee) a s tromi typmi textilného čalúnenia s ochranným filmom pre vysokú odolnosť. Vďaka širokej škále farieb čalúnenia má každá posteľ SOFT možnosť získať unikátny vzhľad podľa preferencie zákazníka.

 

javorina-calunenie-postel-soft

Ocenenie German Design Award vďaka svojmu nekompromisnému prístupu ku kvalite a estetike upevňuje pozíciu značky Javorina medzi poprednými výrobcami dizajnového masívneho nábytku v regióne strednej Európy. Navyše ide o tretie medzinárodné ocenenie výrobkov Javoriny. V roku 2022 štúdio VRTIŠKA & ŽÁK získalo Grand Prix za stoličku LOPA v BIG SEE AWARD a v roku 2021 Dušan Kočlík získal cenu Winner v rovnakej súťaži za domček pre domáceho miláčika BUDDY.

O ocenení German Design Award
German Design Award je prémiové ocenenie nemeckej rady pre dizajn. S jeho celosvetovým záberom a medzinárodnou atraktívnosťou je to jedno z najprestížnejších ocenení v oblasti dizajnu naprieč všetkými priemyselnými odvetviami. German Design Awards od roku 2012 identifikujú významné trendy v dizajne, oslavujú a prezentujú ich širokej verejnosti. Takto každoročne vyberajú mimoriadne projekty v oblasti produktového dizajnu, komunikačného dizajnu a architektúry. Od založenia tejto súťaže vzrástol počet prihlášok z 1 500 na 4 500. Významný medzinárodný záujem o German Design Awards rastie aj v počte účastníkov z cudzích krajín, ktorých je v súčasnosti až 60.

 

Mohlo by sa vám páčiť