OCENENÉ STOLIČKY LOPA A TUBA VYDRŽIA CELÉ GENERÁCIE

AWARD-WINNING LOPA AND TUBA CHAIRS LAST FOR GENERATIONS

Ocenené stoličky Lopa a Tuba vydržia celé generácie

Dubové stoličky Javorina nekupujete len pre seba, ale aj pre ďalšie generácie. Nevŕzgajú, nekývajú sa, unesú naozaj každého a vďaka dizajnu, ktorý rešpektuje samotný archetyp stoličiek, nebudú out ani po rokoch. Krásnym príkladom sú stoličky Lopa a Tuba od dizajnérov Romana Vrtišku a Vladimíra Žáka.

Lopa

Moderná interpretácia klasického kúsku, bez ktorého sa nezaobíde žiadna domácnosť. Celkový subtílny vzhľad stoličky Lopa dosiahli dizajnéri Roman Vrtiška a Vladimír Žák stenčením zaoblených hrán sedáku a operadla, ktoré tvarom pripomínajú šošovku. Aj pri použití masívneho dubového dreva na všetky komponenty si stolička Lopa zachováva prijateľnú hmotnosť a vizuálnu ľahkosť. Minimalistický vzhľad stoličiek ide ruka v ruke s rafinovaným dizajnom. Použitie masívneho dreva umožnilo úplne vynechať všetky upevňovacie prvky zo stoličky Lopa.

"Vďaka možnosti práce s masívnym dubovým drevom sme si mohli dovoliť nohy zapustiť a následne vlepiť v spodnej časti sedadla a operadla. V porovnaní s bežnými výrobkami tak vznikla väčšia kontaktná plocha, čo nám umožnilo úplne vynechať skrutkovanie pri zachovaní absolútnej pevnosti a kompaktnosti celej stoličky,“ dodáva Vladimír Žák.

Lopa získala na jeseň 2022 prestížne ocenenie za dizajn – Grand Prix v medzinárodnej súťaži BIG SEE – kde život je kreativita.

Tuba

Kreslo vyrobené výhradne z masívneho dubového dreva. Pevné a takmer nezničiteľné, no zároveň subtílne a predovšetkým pohodlné! Harmonický výraz získal vďaka dizajnu od ateliéru Vrtiška & Žák.

"Našou snahou bolo vytvoriť vizuálne nenáročné kreslo inšpirované tradičnou formou pri zachovaní maximálneho komfortu. Držali sme sa základného princípu, že kreslo musí pôsobiť esteticky pri pohľade na jeho operadlo. To je uhol, z ktorého ho najčastejšie vnímame, a preto ho vnímame aj my." “ vysvetľuje dizajnér Roman Vrtiška.

Operadlo je tiež jednou z hlavných výhod tejto dubovej stoličky. Operadlo je premyslene zúžené a pohodlne široké, aby poskytovalo pohodlie aj pri dlhom sedení. Vďaka tomu je stolička Tuba vhodná nielen na rodinné stretnutia doma, ale aj na maximálne využitie v kaviarňach a reštauráciách.

Obe stoličky sú dostupné vo viacerých farbách a s možnosťou čalúneného podsedáku.

Mohlo by sa vám páčiť