Tajomstvo pokojných nocí: Hľadáte posteľ, ktorá nevrźga?

The secret of quiet nights: you are looking for a bed that does not creak?

“Aby posteľ nevrźgala,” to je jedným z najčastejších a najsamozrejmejších požiadaviek pri kúpe postele. Zobudiť sa na nepríjemné zvuky vŕzgania narušuje kvalitu spánku a pocit sviežeho oddychu sa tak pri vŕzgajúcej posteli môže úplne vytratiť. 

V tomto článku sa pozrieme na niekoľko vlastností, na ktoré by ste mali dbať pri výbere ideálnej postele, ktorá nevŕzga. A tiež čo v našej výrobe robíme preto, aby sme vám práve také postele vedeli ponúknuť.


Kvalitný materiál postele

Posteľ by mala byť vyrobená z kvalitného a pevného materiálu, ako je napríklad masívne dubové drevo. Postele z tohto materiálu majú tendenciu byť menej náchylné k nepríjemnému vŕzganiu. Sú tiež odolnejšie voči opotrebeniu, majú dlhšiu životnosť a je menej pravdepodobné, že budú potrebovať opravy. Stabilné drevo ako to dubové sa neohýba pri bežnom používaní, čo znižuje riziko porúch alebo vŕzgania.


Správny postup pri výrobe postele

Pri kúpe novej postele by ste sa mali zamyslieť nielen nad krajinou pôvodu, ale aj nad skúsenosťami výrobcu v nábytkárstve.  JAVORINA má viac ako 75-ročnú tradíciu a vďaka profesionálnej výrobe a technologickým postupom sú spoje postele hladké a pevné. Zabezpečujú tak stabilitu a pevnosť celej konštrukcie postele.


Pohodlie záleží aj od počtu spojov

Pohodlie, ktoré má posteľ svojmu majiteľovi zabezpečiť, zaručuje aj jej celkový dizajn. Posteľ má byť vyrobená tak, aby boli minimalizované akékoľvek nerovnosti, ktoré by mohli narúšať komfort počas spánku. Napríklad pri  našich posteliach JAVORINA je použitý čo najmenší počet spojov tak, aby zabezpečil čo najväčšie pohodlie pri spánku. Minimalizácia častí, ktoré sa o seba môžu trieť, zabezpečí, že posteľ nebude vŕzgať ani pri dlhodobom používaní.

Posteľ TERRA z dielne JAVORINA vyrobená s minimálnym počtom spojov. 

Správne zaťaženie postele

Jednotlivé časti postele, ako napríklad nohy a čelo, by mali byť umiestnené tak, aby váha spiaceho človeka prispievala k správnemu rozloženiu zaťaženia postele. Práve nesprávne zaťaženie postele môže spôsobiť nepríjemné vŕzganie. 

Pri dizajnovaní každej jednej postele  z našej dielne sa v skicách vždy uvažuje o správnosti zaťaženia, ktoré je potom našimi inžiniermi pri vyrábaní prototypov postelí testované.


Čo robiť, ak moja posteľ vŕzga? 

Vŕzganie postele môže byť veľmi nepríjemné a narúšať spánok. Ak máte tento problém, vyskúšajte nasledujúce tipy:

  • Skontrolujte, či nie sú uvoľnené spoje na posteli. Ak áno, skúste ich podoťahovať šrobovákom.
  • Ak je posteľ opotrebovaná, môže byť vŕzganie spôsobené poškodenými časťami. V takom prípade je potrebné dať posteľ opraviť alebo vymeniť za novú.

Kvalitná a pevná posteľ je dôležitá pre zdravý spánok a ten je rovnako dôležitý ako kvalita stravy a pohyb. Ak spíte dobre, odrazí sa to na vašej celkovej duševnej pohode - máte lepšiu náladu, menej stresu a lepšie sa sústredíte. Práve preto sa oplatí investovať do drahšej postele, pretože je to investícia do vášho zdravia a pohodlia.

Mohlo by sa vám páčiť